![Pavé au chocolat épicé Pavé au chocolat épicé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C9BD870-C5D3-4404-AF27-FA2510018AAD/Derivates/1BEEDF72-B81E-4C74-9366-6A4F50B21C09.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 pincée de poivre long, râpé
- 1 clou de girofle
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 8 parts
- Kalorie
- 9215 kJ / 2226 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 182 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10 Std.
Pain aux poires
Brak ocen
Focaccia croustillante
2 Std. 10 Min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Ananas cuit aux vapeurs de vanille, sorbet à la coriandre
3sa
Mud cake
2sa 30 dk
Pain müesli
2 Std.
Mille-feuille pomme-safran
Brak ocen
Muffins papaye et vanille
50 Min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12u.
Crème brûlée à la Passion
3 Std. 45 Min
Cake à l'ananas
55 Min