Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 150 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 pincée de poivre long, râpé
- 1 clou de girofle
- 3 œufs
- Wartości odżywcze
- na 8 parts
- Kalorie
- 9215 kJ / 2226 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 182 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake chocolat et gingembre confit
1h 15min
Pain de Gênes
1 Std.
Crème de macadamia
Brak ocen
Focaccia sucrée à la noisette
2h 20min
Sabayon anisé
15min
Biscuits aux amandes
35 Min
Gâteau magique aux épices
3h 15min
Gâteau au chocolat léger
3h 15min
Verrines marron et chocolat
20 min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13h 20min
Gâteau de Santiago
35 Min
Gâteau sans farine aux noisettes
55min