![Pain à la farine d'épeautre Pain à la farine d'épeautre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/79C080B2-83E5-4214-A54C-76A74823841C/Derivates/B6E44A67-C528-4933-B2BD-7131D086AFA1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de graines d'épeautre
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1290 kJ / 304 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet
5 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de campagne
4h
Pain aux noix
3 Std. 15 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain au levain
8 Std.
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain de seigle
5 Std.
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain à la châtaigne
2h 55min
Pain aux graines
5 Std.
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min