Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de raisins secs
- 100 g d'eau tiède
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre demi-sel, mou
- 1 jaune d'œuf battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1953.4 kJ / 463.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kougelhopf
2h 55min
Cramique, brioche du Nord aux raisin secs
3u. 15min
Pain cocotte
2u. 20min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain Cocotte
3 Std.
Pain au yaourt
1h 50 min.
Le pain bénit
2h 30min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min
Waterzooï
1h 15min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Tarte au libouli
2 godz. 45 min