Urządzenia i Akcesoria
Glace à la vanille
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions
Składniki
-
2 gousses de vanille
-
600 g de lait entier
-
200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
-
180 g de sucre en poudre
-
6 jaunes d'œufs
-
1 pincée de sel (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1123 kJ /
268 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Basiques - Glaces et sorbets
8 Przepisów
Francja
Francja
Best of glaces et sorbets
24 Przepisy
Francja
Francja
Fraîcheurs d'été
10 Przepisów
Francja
Francja
Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Pâte feuilletée express
2 godz.
Yaourt nature
14 godz.
Sorbet aux fruits
10 min
Glace menthe-chocolat
12 godz.
Glace au chocolat
12 godz.
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8 godz. 50 min
Glace caramel au beurre salé
12 godz.
Glace stracciatella
12 godz.
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Orange givrée
12 godz.
Glace aux fruits
5 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 godz. 15 min