Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pannacotta
- 400 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 400 g de lait entier
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
Le coulis de mangue
- 1 mangue bien mûre, coupée en morceaux (350 g de chair env.)
- 25 g de jus de citron vert (½ citron)
- 20 g d'eau
- 10 g de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1552 kJ / 372 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au citron destructurée
20min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Crème brûlée
2 Std. 40 Min
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2h 30min
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30min
Coulis de fruits
10min
Mousse aux fruits rouges
5h
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min
Tarte au citron destructurée
20min
Cheesecake vanille au coulis de fraises
3 Std. 40 Min
Pannacotta légère à la noix de coco, coulis de fruits rouges
2h 10min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3 Std. 30 Min