Urządzenia i Akcesoria
Génoise
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 parts
Składniki
-
beurre pour le moule
-
4 œufs (53-63 g chacun)
-
120 g de sucre en poudre à ajuster en fonction des goûts
-
½ c. à café d'extrait naturel de vanille1 c. à café de sucre vanillé maison
-
120 g de farine de blé
-
1 c. à café de levure chimique (opcjonalnie)
-
1 pincée de sel (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
5 g
Kalorie
705 kJ /
168 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja
Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Crème pâtissière
15 min
Ganache au chocolat
20 min
Pâte à chou
2 godz.
Pâte à pizza
1 godz.
Sucre glace
5 min
Pâte brisée sucrée
1 godz. 50 min
Glaçage royal (Glace royale)
5 min
Génoise
50 min
Génoise aux fraises et son coulis
1 godz. 15 min
Génoise au chocolat
45 min
Fraisier
12 godz. 45 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 godz. 15 min