Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 5 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2048 kJ / 490 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles
2h 15 min
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Mousse au chocolat
3h 20min
Crème pâtissière
15min
Crème fouettée
10 min
Pâte à chou
2h
Mousse aux fruits rouges
5 Std.
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Iles flottantes
1 Std.
Crème anglaise
10 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15 min
Crème caramel
3h