Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 5 jaunes d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 350 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229.4 kJ / 532.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 63.6 mg
W kolekcjach
-
Basiques - Yaourts et crèmes dessert 9 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Petits plaisirs coupables 9 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Iles flottantes
1小时
Crème pâtissière
15 Min
Crème fouettée
10min
Profiteroles
2小时 15 分钟
Mousse au chocolat
3u. 20min
Crème caramel
3hod.
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1小时 15 分钟
Petits pots de crème au chocolat
40min
Pâte à chou
2 Std.
Crème anglaise
10min