Urządzenia i Akcesoria
Gâteau aux pommes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 parts
Składniki
-
130 g de beurre mou coupé en morceaux et un peu pour le moule
-
3 - 4 pommes acidulées (180 g chacune env.)
-
3 œufs
-
150 g de sucre en poudre
-
30 g d'eau-de-vie de pomme (opcjonalnie)
-
200 g de farine de blé
-
1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
-
1 pincée de sel
-
sucre glace maison (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 part
Białko
5 g
Kalorie
1492 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Best of avec le Sensor
27 Przepisów
Francja
Francja
Choix des portions - Best of
100 Przepisów
Francja
Francja
Grands classiques avec le Sensor
23 Przepisy
Francja
Francja
Les gâteaux avec le Sensor
64 Przepisy
Francja
Francja
Ma Cuisine
196 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma Cuisine
196 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Ma Cuisine
196 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Ma cuisine au quotidien
239 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
196 Przepisów
Francja
Francja
Ma cuisine au quotidien
221 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Gâteau marbré
2 godz. 10 min
Gâteau aux pommes
40 min
Tarte aux pommes
1 godz.
Gâteau au citron
2 godz.
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Gâteau renversé à l'ananas
1 godz.
Gâteau aux pêches
55 min
Gâteau au yaourt
1 godz. 40 min
Biscuits au beurre
50 min
Muffins aux pépites de chocolat
1 godz.
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Gâteau express
40 min