Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 100 g de sucre en poudre
- 10 - 15 g de sucre vanillé maison
- 20 - 25 g de fécule de maïs, à ajuster à la texture de votre goût
- 2 gros œufs (63-73 g)
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 c. à soupe bombée de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1309 kJ / 311 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Guyappymix 11 Przepisów, Francja
-
L'eau à la bouche (LEAB) 10 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Mon atelier Thermomix® 12 Przepisów, Francja
-
Starmix 11 Przepisów, Francja
-
Sweet Home 10 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1 Std.
Quiche sans pâte
45min
Crème au chocolat
3h 25min
Crème caramel
3 Std.
Crème dessert à la vanille
3 godz. 40 min
Sucre vanillé
72 godz.
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Yaourt nature
14h
Petits pots de crème au chocolat
40min
Œufs au lait
50min
Financiers
30min
Crème anglaise
10 Min