![Rissoler lardons et champignons Rissoler lardons et champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f8ceaa75-325b-4254-9528-1c7ba1be8c2c/Derivates/2096bec2-9d3f-4b88-976a-4588e1aa5c12.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g d'huile végétale
lub 10 g d'huile d'olive -
120 - 130
g de lardons
lub 120 - 130 g de lardons fumés - 250 - 300 g champignon frais entiers, ou coupés en quartiers ou en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2792.6 kJ / 667.5 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 60.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 841.3 mg
Alternatywne przepisy
Dorer des oignons avec des lanières de porc
15 Min
Rissoler 300 g d'oignons
20min
Rissoler des échalotes
20min
Rissoler 350 g d'échalotes
25min
Rissoler 200 g de poireaux
20min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Dorer 250 g de poulet en lanières
15 Min
Rissoler 400 g d'aubergines
35min
Rissoler 300 g de champignons frais
25min
Rissoler des oignons
20min
Dorer 200 g d'oignons
25min
Rissoler 200 g de courgettes
20min