Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café bombée de sel
- 200 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de farine d'épeautre
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4 Std.
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux châtaignes
3 godz. 45 min
Pain aux graines
5h
Pain à la châtaigne
2h 55min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain complet ultra-moelleux
2 godz. 15 min
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3h 30min