![Pain à la farine d'épeautre Pain à la farine d'épeautre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BCED7B92-3E9D-4563-9497-374B13613DA6/Derivates/5FA801DE-A200-4A38-BFEF-B96D9D4374AB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café bombée de sel
- 200 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de farine d'épeautre
- 12 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1265 kJ / 300 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain complet
5h
Pain de campagne
4h
Pain aux noix
3h 15min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au levain
8 Std.
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain de seigle
5h
Pain aux graines
5h
Pain au yaourt
1h 50 min
Pain au levain biologique
5h 5 min