![Fond de légumes Fond de légumes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77329534-b099-46fa-b4e3-e9ed06db9d1a/Derivates/ffd63a58-599c-4a38-a99f-c82255007fa0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm) (opcjonalnie)
- 200 g de céleri branche, coupé en morceaux
- 250 g de carottes, coupées en morceaux
- 100 g d'oignon, coupé en morceaux
- 100 g de tomate, coupée en morceaux
- 150 g de courgette, coupée en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 50 g de champignons frais
- 1 feuille de laurier déshydratée (opcjonalnie)
- 6 brins d'herbes aromatiques fraîches (basilic, sauge ou romarin par ex.), équeutés
- 4 brins de persil frais
- 120 g de gros sel
-
30
g de vin blanc sec
lub 30 g d'eau - 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 371 kJ / 88.8 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sucre vanillé
72 godz.
Pâté végétal
3h 50min
Farine de céréales ou de légumes secs
5min
Fond de volaille
45 Min
Fond de légumes
45 Min
Sucre citron-cardamome
2 Std.
Farine de champignons
5min
Fond de viande
45 Min
Fond de volaille
45 Min
Gelée de queues de fraise
1 Std.
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Le beurre clarifié
20 Min