Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de Grand Marnier®
- le zeste d'une orange non traitée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de sucre glace maison
- 1 - 2 c. à soupe de cacao en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 284 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3 godz. 45 min
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2h 20min
Blancs-mangers aux amandes et compotée de fraises
4 Std. 40 Min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20 min
Sabayon anisé
15min
Soufflé aux agrumes
30 min
Soupe de moules à la citronnelle
40 min
Bavarois d'asperge
15min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Crème brûlée au champagne
2 godz. 25 min
Minirisottos safran et bacon, mousse de courgette
2 godz. 15 min
Velouté d'artichaut au foie gras (mise en bouche)
30 min