![Soufflé glacé au Grand Marnier® Soufflé glacé au Grand Marnier®](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9050362-92FD-4331-8F78-4DAB0CBFDACF/Derivates/C779A255-BE05-444F-86E9-BACC04E35457.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de Grand Marnier®
- le zeste d'une orange non traitée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de sucre glace maison
- 1 - 2 c. à soupe de cacao en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 284 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon au citron
15 dk
Pavés chocolat écume de menthe
3h
Nougat de chèvre aux fruits frais
12 godz. 35 min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Sabayon au vouvray
15 dk
Choux meringués aux fruits de la Passion
2 godz. 45 min
Mousse aux nectarines
2 godz. 45 min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 dk
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1 godz. 35 min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3ωρ. 15 λεπτ.
Asperges sauce mousseline
1sa
Mousse citron vert-basilic
2sa 30 dk