![Crema de garbanzos con lascas de bacalao Crema de garbanzos con lascas de bacalao](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA2E2719-6BD1-4B20-A5A0-5A9D7013953E/Derivates/268e6945-6f46-4e88-8bd3-9fa14521ed91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de calabaza en trozos de 3 cm
- 200 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos (más 4 cucharadas para decorar)
- 1 palo de canela
- ½ cucharadita de comino en grano
- 300 g de caldo de verduras
- 1 pellizco de sal
- 4 lomos de bacalao al punto de sal (de aprox. 80-100 g c/u)
- 150 g de leche evaporada
- 5 - 6 tallos de cebollino picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1285 kJ / 307 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 542.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de judías blancas y verduras
30 Min
Crema de judías blancas y calabaza
30 Min
Crema fría de bacalao
3 Std. 10 Min
Crema de canónigos. Brócoli con salsa de aceitunas negras
45min
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1 Std.
Crema de coliflor y garbanzos
40 Min
Crema de coliflor con sorpresa
45min
Crema de judías blancas con espinacas
30 Min
Crema de batatas y garbanzos
35min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45min
Crema de guisantes
30 Min