Crema de garbanzos con lascas de bacalao

Crema de garbanzos con lascas de bacalao

4.4 131 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 100 g de cebolla
  • 30 g de aceite de oliva
  • 200 g de calabaza en trozos de 3 cm
  • 200 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
  • 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos (más 4 cucharadas para decorar)
  • 1 palo de canela
  • ½ cucharadita de comino en grano
  • 300 g de caldo de verduras
  • 1 pellizco de sal
  • 4 lomos de bacalao al punto de sal (de aprox. 80-100 g c/u)
  • 150 g leche evaporada
  • 5 - 6 de cebollino fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 542.8 mg
Białko 25.6 g
Kalorie 1285 kJ / 307 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 21.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...