Conejo al curry con manzana

Conejo al curry con manzana

4.4 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 40 g de aceite de oliva
  • 2 pellizcos de pimienta de Cayena molida
    2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 6 pellizcos de sal
  • 30 g de vino blanco
  • 1 conejo en trozos (1000-1200 g)
  • 2 dientes de ajo
  • 10 - 20 g de jengibre fresco en trozos
  • 200 g de cebolla en trozos
  • 1 cucharada de curry en polvo
  • 300 g de manzanas (peladas, descorazonadas y sin pepitas) en trozos
  • 300 g de caldo de pollo
  • 200 g de arroz de grano largo
  • 400 g de agua
  • 1 cucharadita de harina (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 872.6 mg
Białko 32.1 g
Kalorie 439 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...