Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g postas de salmão
- 200 g cuscuz
- 100 g azeite
- 40 g sumo de lima (2 unid. aprox.)
- 1 c. chá de mostarda
- 10 g folhas de hortelã
- 1 pitada de pimenta
- 200 g pepino cortado em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2587.6 kJ / 618.5 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 954.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com frango e azeitonas
50min
Arroz de frango
50min
Caril de feijão-preto
35min
Salada de feijão-verde, grão e requeijão
35min
Esparguete à Nerano
30min
Papas de aveia, bacon, alho-francês e tâmaras
30min
Espetadas de cogumelos e bacon com arroz de repolho
40min
Salada de arroz com atum
35min
Bacalhau com pesto de tomate com batata doce
50min
Linguine com pesto de tomate e amêndoa
25min
Salmão com molho de alho-francês e batata
50min
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20 min