Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g natas
- 1 c. sopa de amido de milho
- 2 gemas de ovo
- 1 ½ laranja
- 1 chalota
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 1500 g lulas limpas, cortadas em rodelas, descongeladas e bem escorridas
- 10 g concentrado de tomate
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1549.8 kJ / 370.4 kcal
- Białko
- 40.7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 510.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Medalhões de pescada com vinho branco e berbigão
30 Min
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1 Std. 40 Min
Menu: Massa de atum gratinada e mousse de amora
1 Std.
Atum fresco com feijão-verde
30 Min
Fricassé de polvo
55min
Filetes de dourada no forno com gengibre e esparregado de manjericão e avelã
50 Min
Frango com arroz selvagem e salada de pepino e tomate
35 Min
Gnocchi de feijão-branco
1 Std. 10 Min
Wraps de crepes com salmão
40 Min
Bacalhau com pesto de tomate com batata doce
50 Min
Papelotes de pescada e legumes a vapor - TM6
1 Std.
Sopa de ovo
40 Min