Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g natas
- 1 c. sopa de amido de milho
- 2 gemas de ovo
- 1 ½ laranja
- 1 chalota
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 1500 g lulas limpas, cortadas em rodelas, descongeladas e bem escorridas
- 10 g concentrado de tomate
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1549.8 kJ / 370.4 kcal
- Białko
- 40.7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 510.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de atum e tomilho-limão
45min
Bife marinado em café com molho de frutos silvestres e salada verde
4h 30min
Caril de lulas com abóbora
30min
Arroz de bacalhau
40min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Cachorro com camarão e maionese de pickles e coentros
30min
Pudim de laranja algarvio
Brak ocen
Feijoada à marinheiro
1 Std.
Arroz de chocos
35 Min
Papas de aveia de chocolate e pera
8h
Arroz de peixe com espinafres e limão
30min
Empadão de frango com caril
1 godz. 15 min