Pargo no forno à portuguesa com puré de cherovia e feijão

Pargo no forno à portuguesa com puré de cherovia e feijão

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 doses

Składniki

Pargo
  • pargo (1400 g aprox.)
    1
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • azeite
    20 g
    20 g óleo vegetal
  • pimento vermelho cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    200 g
  • cebola cortada em oitavos
    170 g
Puré
  • azeite
    100 g
  • alho
    5 dentes de
  • coentros
    15 g
  • sumo de limão (½ unid. aprox.)
    35 g
  • cherovia cortada em pedaços pequenos
    800 g
    800 g pastinaca
  • leite
    250 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • feijão-manteiga cozido escorrido
    200 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1812.7 kcal / 7584.3 kJ
Białko 265.9 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 15.7 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 2024.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...