Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dentes de alho
- 135 g azeite
- 500 g coelho s/ osso cortado em pedaços
- 1 c. chá de paprika
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 30 g salsa
- 80 g vinagre de vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 981 kJ / 235 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rojões em vinho tinto
50min
Frango à francesa
35min
Bacalhau fresco a vapor com molho de azeite e limão
45min
Coelho com feijoca e arroz
1 Std. 10 Min
Coelho à diplomata
50min
Caldeirada de enguias à moda de Aveiro
40min
Perdiz de escabeche
24h
Rojões com castanhas
2 Std. 40 Min
Feijão com legumes no forno
30min
Chambão estufado com creme de coco e tandoori e arroz integral de erva-príncipe
3 Std.
Coelho com ameixas e sultanas
3 Std. 50 Min
Coelho à caramela
13 Std.