Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g lulas limpas
- 20 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 50 g cebola roxa
- 100 g tomate maduro s/ grainhas
- 2 malaguetas
- 500 g abacate (4 unid. aprox.)
- 3 limas (raspa e sumo), mais q.b. p/ regar
- 10 g coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1030 kJ / 247 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango com molho de leitão
1 Std.
Caldeirada de amêijoas
2h 45min
Salada fresca de verão
40min
Filetes de linguado enrolados
45min
Tamboril com azeitonas e puré de limão
1 Std.
Salada de camarão e pepino
20min
Bacalhau grelhado com cuscuz e salada de abacate
45min
Salada das caraíbas
30min
Hambúrguer com ketchup de beterraba
1 Std.
Salada à moda da Sicília
40min
Tornedós fingidos
45min
Massa com camarão e molho de ervilhas
40min