Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g chalota
- 60 g azeite
- 200 g espinafres baby
- Sal q.b.
- Pimenta preta moída q.b.
- 6 fatias de lombinho de porco (320 g aprox.)
-
6
fatias de presunto (60 g aprox.)
lub 6 fatias de bacon -
80
g vinho da Madeira
lub 80 g vinho Marsala
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 856 kJ / 204 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 409 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trouxas de peru recheadas
1 Std. 10 Min
Canelones de beringela com creme de salmão e espinafres
1 Std. 10 Min
Frango com mel e mostarda e puré de couve-flor
50 Min
Filetes de linguado com molho de tomate e manjericão
40 min
Rolos de peito de peru com recheio de queijo
40 min
Espetadas de frango com molho de iogurte e kiwi
1 Std. 10 Min
Escalopes de vitela com redução de morango
30 Min
Rolos de peru com recheio de queijo e arroz
1 Std.
Rolinhos de frango com curgete no forno
1 Std.
Lombinho com crosta de mostarda e coentros com puré de cenoura e batata-doce
45 Min
Peitos de frango recheados com legumes e batatas
1h 5min
Lombos de pescada no forno em cama de couve
50 Min