Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g chalota
- 60 g azeite
- 200 g espinafres baby
- Sal q.b.
- Pimenta preta moída q.b.
- 6 fatias de lombinho de porco (320 g aprox.)
-
6
fatias de presunto (60 g aprox.)
lub 6 fatias de bacon -
80
g vinho da Madeira
lub 80 g vinho Marsala
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 856 kJ / 204 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 409 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombos de pescada com molho Mournay
55 min
Frango com molho de mostarda e mel e puré com bacon
1h
Folhado de pato de Elvas
2h
Fritata de salmão, agrião e leite de coco
1 godz. 30 min
Frango assado com laranja e arroz árabe
1h
Lombinhos de porco com tomate e manjericão e arroz de limão
1h
Rolinhos de frango com curgete no forno
1h
Tagine de frango com laranjas caramelizadas
35 min
Empada de guisado de carne e cogumelos
2h
Salteado de porco com molho de pimenta preta
30 min
Peru com bacon e batatas
1 godz. 45 min
Lombinho com crosta de mostarda e coentros com puré de cenoura e batata-doce
45 min