Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 1500 g água
- 50 g azeite
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g massa tipo penne
- 3 dentes de alho
- 15 g tomate seco
- 400 g curgete cortada em fatias
- 200 g feijão-branco cozido escorrido
- 1 pitada de pimenta
- 2 limões (raspa e sumo)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1755.1 kJ / 419.5 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 725.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz cremoso vegetariano
25 min
Salada de feijão-verde, grão e requeijão
35 Min
Farfalle com bacon e cogumelos
55min
Linguine com pesto de tomate e amêndoa
25 min
Tagliatelle com pesto de ervilhas e ovos quentes
30min
Omelete proteica
30min
Torrão de chocolate
2h
Massa com molho de amendoim vegan
30min
Tripas vegan com grão e cogumelos
30min
Strudel de legumes
50min
Massa com molho de legumes e queijo
1h
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40min