Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 100 g di lenticchie
- 100 g di aceto
- 1 cipolla rossa di Tropea a listarelle
- 20 g di zenzero a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 200 g di cous cous
- 400 g di brodo vegetale bollente
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- Wartości odżywcze
- na 5 porzioni
- Kalorie
- 6501.9 kJ / 1554 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 191.6 g
- Tłuszcz
- 68.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 19.3 g
- Sód
- 5549 mg
Alternatywne przepisy
Orzotto con ceci e verdure
30 min
Insalata di bulgur, tonno e fagioli
45 min
Insalata di grano saraceno con peperoni e Feta
50 min
Insalata di fragole, asparagi e Feta
40min
Cous cous con pomodori secchi e piselli
40min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20 min
Quinoa alla caprese
30 min
Couscous integrale con lenticchie e menta
30 min
Farro alle carote con frittata
50 min
Cous cous vegetariano di Marrakech
50 min
Uova e lenticchie con salsa al caprino
55 Min
Cous cous estivo ai pomodorini (vegan)
4 Std. 20 Min