Pollo speziato all'arancia con riso basmati all'uvetta

Pollo speziato all'arancia con riso basmati all'uvetta

4.5 41 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Pollo all'arancia speziato
  • 6 - 8 sovracosce di pollo con la pelle
  • 6 spicchi di aglio
  • 1 cucchiaio di semi di coriandolo
  • ½ cucchiaio di semi di cumino
  • 1 cucchiaio di origano secco
  • 1 cucchiaino di sale
  • 30 g di succo d'arancia spremuto fresco
  • 1 arancia preferibilmente biologica, a fette (0.5 cm)
  • 70 g di olive verdi denocciolate
Basmati con uvetta
  • 1 cucchiaio di mandorle a bastoncini
  • 100 g di cipolla a pezzi
  • 150 g di carote a pezzi
  • 20 g di olio di oliva
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di riso basmati
  • 50 g di uva passa

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 52 g
Kalorie 2801 kJ / 670 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...