![Rieska (pain lapon) Rieska (pain lapon)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/177fe6b0-67ae-4e9a-9189-14e53171bba8/Derivates/db2ec272-d2f0-4e6e-ae9c-feaf01d21ebd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 25 g de jus de citron
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 400 g de farine d'orge
- 130 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2040.8 kJ / 483.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 91.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 690 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain marocain
3 godz. 40 min
Soupe à la coriandre
50min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Pizza à la marinara
1h 35min
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5 Std.
Mini-calzones végétariennes
2 godz.
Cornbreads
40 min
Crêpes roses à mille trous et dip à l'échalote
1h 20min
Puddings au caramel
1h 5min
Omelette roulée à la purée de lentilles corail
4h
Crêpes berbères au miel
1h 20min
Pâte à pizza (à personnaliser)
1 godz. 10 min