Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait
- 25 g de jus de citron
- 250 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 400 g de farine d'orge
- 130 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2040.8 kJ / 483.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 91.5 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 690 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain pide (pain turc)
2j
Chocolat chaud au lait d'amande - Sébastien Richard
15min
Pains pita à l'aubergine, œuf et sauce yaourt
35 Min
Crêpes berbères au miel
1j 20 menit
Smoothie potiron-noisette et graines de chia
12 Std.
Pain marocain
3 Std. 40 Min
Pain à la feta et aux olives
5 Std. 15 Min
Le pain bannique
30 min
Pain de seigle scandinave
26 Std.
Gâteau vapeur aux épinards
35 Min
Gâteau carotte-amande sans sucre ajouté et son glaçage
1j
Soupe à la coriandre
50 menit