Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 100 g d'huile d'olive
- 1 sachet de levure boulangère sèche (8 g)
- 500 g de farine
- 5 g de sel
- 3 c. à soupe de mélange d'épices à zaatar
- 6 c. à soupe d'huile d'olive
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2423 kJ / 578 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Pain libanais épicé
3h 30min
Chapati
1h 10min
Rouleaux à la cannelle
2h 15min
Manaïches au zaatar
2h
Salade fattouch
25 min
Pains turcs
2h 15min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1h 45min
Fatayers aux épinards
1h 40min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Pain aux pois chiches et dip au curry de légumes
1h
Tahiné maison
25 min
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55min