![Pains au zaatar Pains au zaatar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c8d53b88322c7a72309ec60da1818f5c/Derivates/522913dfd0bb68fbf35db8240587235bc33d8d61.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 100 g d'huile d'olive
- 1 sachet de levure boulangère sèche (8 g)
- 500 g de farine
- 5 g de sel
- 3 c. à soupe de mélange d'épices à zaatar
- 6 c. à soupe d'huile d'olive
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2423 kJ / 578 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Pain indien (naan)
1h 50 min
Pain libanais épicé
3h 30min
Chapati
1 godz. 10 min
Crêpes berbères au miel
1ч. 20 мин.
Manaïches au zaatar
2ч.
Rekakats libanais
45 min
Pain pide (pain turc)
2ч.
Falafels
24sa
Mini focaccias à l'origan
3 godz. 40 min
Pains au beurre d'herbes
1 godz.
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min