Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de spiruline en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine semi-complète (T80), et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 10 g d'huile d'olive
- 300 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 563.8 kJ / 132.8 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30min
Pain énergie aux graines
7h 25min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain aux algues
2h 45min
Pain au levain
8 Std.
Pizza sans gluten à base de courgette
4h 50min
Fromage, alternative végétale
6 Std. 45 Min
Pains de seigle à la banane
1 godz. 45 min
Pain au yaourt
1h 50min
Pain au levain biologique
5h 5min