Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 10 g de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 10 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de spiruline en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé semi-complet (T80), et un peu pour fariner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 563.8 kJ / 132.8 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain énergie aux graines
7 Std. 25 Min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Pain complet rapide
1h 20 min
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30min
Pain seigle plat et guacamole aux sardines
1h 45min
Pain aux châtaignes
3 godz. 45 min
Boisson végétale à l'amande
12 godz. 15 min
Pains de seigle plat
1h 30min
Fromage, alternative végétale
6 godz. 45 min
Pain viking au sésame
3 Std. 10 Min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1h 25min