
Wersje kompatybilne
Roulés de crêpe au haddock fumé et tartare de wakamé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 120 g de farine de blé
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel fondu
- 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
La garniture
- 1 c. à café de baies roses
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 150 g de fromage frais, type Madame Loïk
- 50 g de jus de citron fraîchement pressé
- 240 g de filet de haddock
- 200 g d'algues wakamé fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 351.3 kcal / 1468.3 kJ
- Białko
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Błonnik
- 0.8 g