Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de dattes dénoyautées (soit 250 g de dattes avec noyaux)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 100 g de miel
- 100 g de noisettes décortiquées
- 50 g d'eau tiède
- 250 g de pâte feuilletée maison
- 1 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1343 kJ / 321 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau noix-chocolat
2h 45 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Salade de poivrons marinés et petits pains marocains
1 godz. 35 min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1j 25 menit
Kebbeh (Boulettes de boulgour et bœuf haché aux épices)
1h 50min
Biscuits italiens aux fruits secs
35 Min
Pâte de citron et de gingembre confits
1j 25 menit
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10 min
Coings farcis aux fruits secs
1h 10 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15 min
Minicakes aux dattes, noisettes et fleur d'oranger
55 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 min