![Pains de seigle plat Pains de seigle plat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA9211B6-E20D-4CE4-BD8F-810FD8BE661B/Derivates/44CDDC2F-C980-412C-8514-DC3CFAB0169D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de flocons d'avoine
- 500 g d'eau
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 2 c. à soupe de miel
- 100 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 200 g de farine de seigle
- 380 g de farine à pain, et un peu pour fariner
- 1 ½ c. à café de sel
- ½ - 1 c. à café de graines de fenouil (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain viking au sésame
3 Std. 10 Min
Petits pains au muesli
1 godz. 40 min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pains turcs
2 godz. 15 min
Pain complet au muesli
4 godz. 5 min
Pains au maïs
3 Std. 20 Min
Pain de seigle scandinave
26 godz.
Pains de seigle à la banane
1 godz. 45 min
Pain au kamut et aux graines de lin
5h 15min
Pain aux graines
5 godz.
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min