Pains de seigle plat

Pains de seigle plat

4.5 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 pièces

Składniki

  • 70 g de flocons d'avoine
  • 500 g d'eau
  • 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
    2 c. à café de levure boulangère sèche, (8 g)
  • 2 c. à soupe de miel
  • 100 g d'huile de tournesol et un peu pour huiler
  • 200 g de farine de seigle
  • 380 g de farine à pain et un peu pour fariner
  • 1 ½ c. à café de sel
  • ½ - 1 c. à café de graines de fenouil (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 9 g
Kalorie 1738 kJ / 415 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...