
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
500 g ziemniaków pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
500 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, brokułu, papryki, kalafiora), pokrojonych na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Sos serowy
-
300 g mleka
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
20 g mąki pszennej
-
80 g sera ementaler pokrojonego na 1 cm kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354.7 kcal /
1483.9 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
42.5 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
914.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska