
Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na ok. 2 cm kawałki500 g
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, brokułu, papryki, kalafiora), pokrojonych na kawałki500 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Sos serowy
-
mleka300 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
mąki pszennej20 g
-
sera ementaler pokrojonego na 1 cm kawałki80 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354.7 kcal /
1483.9 kJ
Białko
14.3 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
42.5 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
914.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska