Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 liści bazylii, świeżej
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 200 g słonecznika łuskanego
- 120 g suszonych pomidorów, w oliwie
- 5 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki miodu
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 - 50 g wody mineralnej, niegazowanej
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 6057.8 kJ / 1446.9 kcal
- Białko
- 55.9 g
- Węglowodany
- 82.6 g
- Tłuszcz
- 109.3 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 Min
Hummus z buraka
1 Std.
Pasta z pieczarek i słonecznika
30min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 Min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 Min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 Min
Pesto z rukoli
10 Min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 Min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 Min
Pasta śródziemnomorska
15 Min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min