
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en deux
- 1 gousse d'ail
-
3
mandarines non traitées
lub 1 orange non traitée -
3
cm de curcuma frais
lub 1 c. à café de curcuma en poudre - 20 g de beurre
-
800
g de sauté de porc
lub 800 g d'échine de porc, désossée - 20 g d'huile d'olive
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1 branche de romarin frais effeuillée
- 320 g de pâtes sèches type farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 893.8 kcal / 3737 kJ
- Białko
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Sód
- 602 mg