Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
3
mandarines non traitées
lub 1 orange non traitée - 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
-
3
cm de curcuma frais
lub 1 c. à café de curcuma en poudre - 20 g de beurre
-
800
g de sauté de porc
lub 800 g d'échine de porc, désossée et coupée en morceaux (2-3 cm) - 20 g d'huile d'olive
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 320 g de pâtes sèches, type farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3737 kJ / 893.8 kcal
- Białko
- 56.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 602 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porc au caramel
45min
Sauté de porc aux carottes et riz vapeur
1 Std.
Veau mijoté aux épices, purée de carotte
1 Std. 20 Min
Porc aux abricots secs
55 min
Curry de porc aux pommes de terre
1 Std. 15 Min
Poulet à l’ananas à la cubaine
50min
Porc aux lentilles
1 Std. 20 Min
Sauté de porc au chorizo et olives vertes
2h
Poulet aux pommes façon Vallée d’Auge, riz noir complet
1 Std.
Sauté de porc à l'hawaïenne
45min
Porc aigre-doux à la purée
40min
Colombo de porc aux légumes
45min