Sorbet pomme-cidre, sablé breton, sirop au miel et crème chantilly

Sorbet pomme-cidre, sablé breton, sirop au miel et crème chantilly

4.4 29 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz.
10 portions

Składniki

Le sorbet pomme-cidre
  • d'eau
    100 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de pommes coupées en morceaux
    500 g
  • de cidre brut ou doux
    100 g
Le sablé breton
  • de beurre coupé en morceaux
    120 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de farine de blé
    200 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
Le sirop au miel de blé noir
  • d'eau
    25 g
  • de miel de blé noir
    75 g
    75 g de miel, de blé noir
  • de vanille Bourbon en poudre
    1 pincée
  • de jus de citron fraîchement pressé
    5 g
La crème chantilly
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de vanille en poudre
    1 pointe de couteau
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 353.8 kcal / 1613.5 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 50.1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 80.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...