Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 200 g di farina di mais
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di stracciatella
- 240 g di tonno affumicato a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 966.5 kJ / 231 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 463 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Insalata di gamberi e mango (per 2 persone) (senza glutine)
30 min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Cotechino alla Wellington
6h
Tartine di pane alla menta
4h 10min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Mini fiori di cheesecake agli spinaci
1h 30min
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Pizza romana scomposta
3 Std. 20 Min
Piccoli strudel ai friarielli e salsiccia
1h 20min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1h 30min
Ciambelline ai formaggi
30 min