Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 9 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 80 g di cipolla bianca a pezzi (3 cm)
- 1 patata grande, pelata e a pezzi (3 cm)
- 5 pomodori ciliegino in quarti
- 6 fiori di zucca, puliti e a pezzi
- 1 zucchina a rondelle
- 1 spicchio di aglio a metà
- 1 pizzico di sale
- 300 g di farina tipo 00
- 425 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 pizzichi di noce moscata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 598 kJ / 143 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene light
1u.
Torta salata di pane
45 min
Patate gratinate al Gorgonzola
40min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30 min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1u. 20min
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20min
Rose di melanzane al tonno
35min
Salame di patate e tonno
6 godz. 30 min
Frittata con carciofi
40min
Torta salata champignon e provola
1 Std. 5 Min
Involtini di zucchine ai fiocchi di latte
40min
Peperoni ripieni alla feta
55min