Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di seppioline, pulite
- 2 pizzichi di sale
- 200 g di cetriolo, pelato e a tocchetti (2 cm)
- 100 g di polpa di avocado maturo, a dadini (2 cm)
- 20 g di scalogno
- 3 foglie di menta fresca, lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olive nere denocciolate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1j
Cous cous di verdure e gamberi
45 Min
Seppioline al vino bianco
25 min
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40 min
Insalata di calamari al limone
35 Min
Seppioline e gamberi gratinati
1h 10 min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1j
Gamberi in insalata esotica
30 min
Salmone in tocchi con salsa mousseline
45 Min
Involtini di pollo ripieni di primo sale alle erbe aromatiche
40 min
Insalata di seppioline con frutta secca
30 min
Insalata di calamari
55 Min