Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di seppioline, pulite
- 2 pizzichi di sale
- 200 g di cetriolo, pelato e a tocchetti (2 cm)
- 100 g di polpa di avocado maturo, a dadini (2 cm)
- 20 g di scalogno
- 3 foglie di menta fresca, lavate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olive nere denocciolate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 min.
Bastoncini di merluzzo con salsa di pomodoro
50min
Sogliola al vapore con verdurine
45 min
Calamari alla provenzale con fantasia di verdure
1h
Seppioline al vino bianco
25 min.
Filetti di orata al tè e zenzero con fagiolini
40 min
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di polpo mediterranea
4h
Insalata di seppioline con frutta secca
30 min.
Pesce spada agrumato
35p
Calamari cipolle e patate
50min
Insalata di calamari e pesche
40 min