Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 300 g di vino bianco
- 2 cucchiaino di sale
- 200 g di piselli surgelati
- 4 carciofi, puliti ed in quarti
- 5 cubetti di ghiaccio
- 150 g di farina di ceci
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fave in umido
1h
Frittata di bietole, patate e cipolla
55min
Zuppa di piselli secchi
1h 25min
Tegamini fave e funghi
3 Std. 10 Min
Tofu al cartoccio con verdure
40min
Girelle con spinaci e tofu (vegan)
8h
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1h 40min
Frittata senza uova
1h 50 min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Frittata di riciclo (senza uova)
1h
Pasta al forno con seitan e carciofi
1h 10min
Cous cous di cavolfiore e verdure raw
20 min