Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 300 g di vino bianco
- 2 cucchiaino di sale
- 200 g di piselli surgelati
- 4 carciofi, puliti ed in quarti
- 5 cubetti di ghiaccio
- 150 g di farina di ceci
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe macinato fresco
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Błonnik
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 godz. 55 min
Torta alle bietole
3h
Eggah con caponata
50 min
Torta salata bietole e uova
2h
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1h 30 min
Purè di carciofi e tofu
20min
Crostata di carciofi e olive (vegan)
1h 15 min
Riso integrale con bietole
1h 15 min
Torta salata di bietole
1h
Frittata con carciofi
40min
Ragù di funghi
1h 10 min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1h 10 min