Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di pancetta a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1000 g di acqua
- 250 g di fave secche spezzate, ammollate in acqua per il tempo indicato sulla confezione
- 100 g di salsiccia di maiale affumicata, a tocchetti
- 100 g di salsiccia di maiale, a tocchetti
- 100 g di foglie di cavolo verza, a listarelle
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- olio extravergine di oliva q.b.
- pane carasau q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2146 kJ / 513 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Trippa in rosso con patate
1 godz. 30 min
Zuppa di soia gialla
10 Std. 35 Min
Papassini sardi
8 godz. 45 min
Zuppa di carciofi
35 Min
Pancotto fave e zucca
6 godz. 30 min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 Min
Stufato di piselli e carciofi
45 min
Fave in umido
1h
"Scafata" viterbese
1h 50min
Zuppa di patate e carciofi
1h
Cavati con le fave
13hod. 20min