Wersje kompatybilne
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio piccolo
- ½ cucchiaino di zucchero
- 3 pizzichi di origano secco
- 3 pizzichi di timo secco
- 2 pizzico di sale
- 3 pizzico di pepe
- 8 pomodori secchi
- 80 g di pecorino a pezzi (1 cm)
- 280 g di ricotta fresca, ben scolata dal siero
- 4 tuorli
- 4 seppie pulite (1000 g circa)
- 1 cucchiaio di pangrattato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Moscardini al limone
30 Min
Insalata di totano e piselli al lime
1h
Seppioline e gamberi gratinati
1u. 10min
Polpo con patate alla salentina
1u. 10min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Baccalá alle olive
25 min.
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 min.
Coda di rospo con cannellini e salsa al basilico
1h
Polpo in rosso
35 Min
Calamari ripieni
1 godz. 30 min