Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.

Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.

3.6 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio piccolo
  • ½ cucchiaino zucchero
  • 3 pizzichi di origano secco
  • 3 pizzichi di timo secco
  • 2 pizzico di sale
  • 3 pizzico di pepe
  • 8 pomodori secchi
  • 80 g di pecorino a pezzi (1 cm)
  • 280 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
  • 4 tuorli
  • 4 seppie pulite (1000 g circa)
  • 1 cucchiaio di pangrattato
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 700 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.1 g
Kalorie 2280 kJ / 545 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 62.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...