Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 00
- 150 g di ricotta, scolata dal siero
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 100 g di formaggio Asiago a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di broccoli, lessati (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di cavolfiore e formaggio
35 Min
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50 min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Cavolfiori gratinati
50min
Quiche radicchio e bietole
1h 15 min
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45min
Sfogliata ai funghi
1h 40min
Quiche broccoli e pesto
1h 10min
Crostata di fiori e zucchine
1h 35 min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Torta salata di bietole
1h
Crostata salata di spinaci
1h