Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 00
- 150 g di ricotta, scolata dal siero
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 100 g di formaggio Asiago a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di broccoli, lessati (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strudel di verdure
2h
Lasagne con i broccoletti e salsa al pecorino romano DOP (di Francesca Romana Barberini)
1 Std. 20 Min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1h 35 min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Cavolfiori gratinati
50min
Fagottini di cavolfiore con insalata di cavolo rosso
45min
Quiche broccoli e pesto
1 Std. 10 Min
Orecchiette al grano arso con cime di rapa
5 Std.
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2h
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min