
Urządzenia i Akcesoria
Chowder z kukurydzą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
chudego boczku wędzonego w plastrach, pokrojonego na 4-5 cm kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
masła20 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry60 g
-
wody800 g
-
liść laurowy, suszony1
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
kolby kukurydzy cukrowej, świeżej3
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
-
pieprz cayenne, mielony (opcjonalnie) do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
287.7 kcal /
1204.4 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa caldo verde
45 min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Zupa z orzeszków ziemnych
40 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min