Émincé de poulet Parmentier

Émincé de poulet Parmentier

4.5 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La purée et le poulet
  • 1000 g de pommes de terre à chair farineuse pelées, en morceaux (1 cm)
  • 300 g d'eau
  • 50 g de lait de coco
  • 2 c. à café de sel
  • 600 g d'émincé de poulet
  • 30 g de beurre
Les légumes et la finition
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 300 g de côtes de bettes en fines lanières
  • 1 c. à soupe de curry en poudre fort
  • 200 g de lait de coco
  • 50 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de poule (pour 0.5 l)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 566 kcal / 2377 kJ
Białko 43.2 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...