Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pasta corta seca tipo pajaritas o farfalle
- 150 g de queso gorgonzola en trozos
- 2 peras de agua con piel y sin semillas, en dados de 1 cm
- 150 g de vino blanco
- 650 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 5 - 6 nueces peladas partidas en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1242 kJ / 297 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 643.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz cremoso con gorgonzola y aguacate
35min
Risotto con beicon y manzana
30min
Risotto de queso azul y espinacas
20min
Risotto con nueces, uvas y gorgonzola
30min
Risotto cuatro quesos
25min
Tagliatelle con salsa de queso y espárragos
2h 45 min
Risotto con queso brie, jamón ahumado y nueces
25min
Risotto al curry con leche de coco
30min
Cheesecake de roquefort y beicon en tarritos
15min
Risotto con pera y gorgonzola
30min
Risotto de guisantes y jamón
30min
Farfalle a los cuatro quesos
25min