Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 250 g de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas
- 1 diente de ajo
- 70 g de mantequilla
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de caldo de ave
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- ½ cucharadita de sal
- almendras laminadas tostadas (para espolvorear) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2055.3 kJ / 491.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerros y pera con jamón
40 Min
Crema de almendras con albóndigas muñeco de nieve
50min
Sopa fría de manzana y puerro
2 godz. 40 min
Crema de champiñones
20 min
Crema fría de manzana al curry
5 godz. 40 min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30 min
Crema fría de bacalao
3h 10 min
Ajoblanco de cerezas
10 min
Gazpacho de espárragos blancos
1h 5min
Crema bretona (de judías blancas)
30 min
Crema de espárragos blancos
25 min
Crema reina de ave y quenelles de parmesano
1h