![Crema reina de almendras Crema reina de almendras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d70d6825-73b8-462d-8d5e-0cb4965773a6/Derivates/acd1eb91-6bba-454a-abb4-2bfef6bc2fe3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 250 g de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas
- 1 diente de ajo
- 70 g de mantequilla
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de caldo de ave
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- ½ cucharadita de sal
- almendras laminadas tostadas (para espolvorear) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2055.3 kJ / 491.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema fría de albahaca y piñones
5min
Vichyssoise
2h 20min
Crema de champiñones
20 min
Crema de espárragos y gambas
30 min
Crema parmentier al ajo con mejillones a la naranja
30 min
Crema fría de manzana al curry
5h 40min
Crema bretona (de judías blancas)
30 min
Sopa fría de manzana y puerro
2h 40min
Vichyssoise de apio
40 min
Vichyssoise de espárragos
30 min
Crema de espárragos blancos
25 min
Crema de puerros y pera con jamón
40 min