
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
żółtka3
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania2 - 3 szczypty
-
soli plus 1 łyżeczka do gotowania makaronu1 szczypta
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę75 g
-
oliwy z oliwek (opcjonalnie) (patrz wskazówka)10 g
-
wody1200 g
-
makaronu, suchego, typu spaghetti180 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście (opcjonalnie) ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
634.2 kcal /
2653.4 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
69.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
1799 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŻÓŁTKA
12 Przepisów
Polska
Polska