Spaghetti carbonara na samych żółtkach
TM6 TM5

Spaghetti carbonara na samych żółtkach

4.2 (871 ocen)

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 3 żółtka
  • 1 szczypta soli, plus 1 łyżeczka do gotowania makaronu
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do podania
  • 75 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
    lub 75 g pancetty pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 10 g oliwy z oliwek (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
  • 1200 g wody
  • 180 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do podania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2653.4 kJ / 634.2 kcal
Białko
26.8 g
Węglowodany
69.2 g
Tłuszcz
26.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Błonnik
3 g
Sód
1799 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy