Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)

Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM5, TM6)

4.2 976 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • żółtka
    3
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do podania
    2 - 3 szczypty
  • soli plus 1 łyżeczka do gotowania makaronu
    1 szczypta
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    75 g
    75 g pancetty, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • oliwy z oliwek (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    10 g
  • wody
    1200 g
  • makaronu, suchego, typu spaghetti
    180 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście (opcjonalnie) ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 634.2 kcal / 2653.4 kJ
Białko 26.8 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 69.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 1799 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...