Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

4.7 250 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • jabłek (3-4 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w półplastry o grubości 3 mm
    450 g
  • cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • jajka
    2
  • soli
    2 szczypty
  • mąki pszennej
    140 g
  • skrobi ziemniaczanej
    60 g
  • cukru
    2 łyżki
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • maślanki
    300 g
  • olej roślinny ilość do smażenia
  • cukier puder ilość do posypania jabłek w cieście

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 333 kcal / 1394 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 3.8 g
Węglowodany 68.1 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...