
Urządzenia i Akcesoria
Jabłka w cieście
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
jabłek (3-4 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w półplastry o grubości 3 mm450 g
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
jajka2
-
soli2 szczypty
-
mąki pszennej140 g
-
skrobi ziemniaczanej60 g
-
cukru2 łyżki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
maślanki300 g
-
olej roślinny ilość do smażenia
-
cukier puder ilość do posypania jabłek w cieście
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333 kcal /
1394 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
68.1 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska