Urządzenia i Akcesoria
Jabłka w cieście
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
450 g jabłek (3-4 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w półplastry o grubości 3 mm
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
2 jajka
-
2 szczypty soli
-
140 g mąki pszennej
-
60 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżki cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 g maślanki
-
olej roślinny ilość do smażenia
-
cukier puder ilość do posypania jabłek w cieście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9.6 g
Kalorie
1394 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
68.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIECI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Banany smażone w cieście
40 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Placki z serkiem
45 min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Racuchy na maślance
30 min
Pierogi leniwe
45 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min