Menu light - Bowl d'hiver au poulet et à la patate douce

Menu light - Bowl d'hiver au poulet et à la patate douce

3.8 94 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 1000 g d'eau
  • 500 g de patates douces coupées en rondelles d'1 cm
  • 500 g de filets de poulet
  • 150 g de carottes coupées en tronçons
  • 200 g de céleri-rave coupé en cubes
  • 250 g de yaourt nature
  • ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté
  • le jus d'un citron jaune
  • du poivre moulu
  • du sel
  • 1 c. à soupe d'huile de coco hydrogénée
  • 50 g de graines de sésame
  • 80 g de tahini (crème de sésame, en magasin bio ou maison)
  • 200 g d'avocat
  • le jus d'un citron vert
  • 200 g de chou rouge
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 34 g
Kalorie 2363 kJ / 566 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...