Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jaunes d'œufs
- 500 g de lait entier
- 80 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 14 figues fraîches bien mûres (10 coupées en morceaux et 4 coupées en deux)
- quelques amandes effilées
- quelques feuilles de menthe
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 999.1 kJ / 240.1 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 44.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la menthe
3h 20min
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35 min
Crème glacée figue-miel-gingembre
12h 30min
Yaourt glacé façon stracciatella
6 godz. 10 min
Glace au sirop d'érable
6 Std. 15 Min
Kulfis à la mangue
9h 15min
Foie gras farci aux figues
24h
Curry de potiron aux crevettes
55min
Sorbet cerise et lait de coco
3h 15 min
Cakes miel, gingembre et mandarine
55min
Meringues à la pistache
2h 30 min
Glace aux fruits
5 min