![Glace à la cannelle et aux figues Glace à la cannelle et aux figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C2F4465C-6C3A-458D-8BB9-2880E5C835D9/Derivates/bc672f8b-4b0e-47c4-9569-ac5f505c6c93.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jaunes d'œufs
- 500 g de lait entier
- 80 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 14 figues fraîches bien mûres (10 coupées en morceaux et 4 coupées en deux)
- quelques amandes effilées
- quelques feuilles de menthe
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 999.1 kJ / 240.1 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 44.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la verveine et poires aux épices
13h 35min
Velouté de betteraves à la mousse de raifort
5 Std.
Sorbet concombre-sirop d'érable
3 Std. 5 Min
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25min
Pain perdu au sirop de betterave
1 godz. 25 min
Velouté de panais et pomme au curry
35min
Baba aux agrumes
8 godz. 45 min
Crème glacée figue-miel-gingembre
12 Std. 30 Min
Tarte fine aux groseilles et crème biscuitée
13 godz. 10 min
Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues
8 godz. 15 min
Sorbet au cassis
10 min
Sorbet rhubarbe-fraise
10 min