Glace à la cannelle et aux figues

Glace à la cannelle et aux figues

3.2 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • 6 jaunes d'œufs
  • 500 g de lait entier
  • 80 g de sucre en poudre
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre
  • 14 figues fraîches bien mûres (10 coupées en morceaux et 4 coupées en deux)
  • quelques amandes effilées
  • quelques feuilles de menthe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 44.9 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 999.1 kJ / 240.1 kcal
Tłuszcz 17.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 15.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...