![Massepain d'Issoudun Massepain d'Issoudun](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40f10345-c081-4bec-a54c-56259beee8a5/Derivates/8b9f2574-0ff0-4316-a045-f39be54cbf82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de poudre d'amande
- 175 g de sucre en poudre
- 135 g de blancs d'œufs (4-5 œufs)
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- ¼ c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1549.3 kJ / 369 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cobbler aux poires et crème de cassis
1 Std. 10 Min
Strudel minute aux pommes et aux noix
40 Min
Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)
1 godz. 30 min
Oignon farci croustillant
55 Min
Pâté de Pâques
2 Std.
Pannacotta pamplemousse-coco
3 godz. 25 min
Rojões de porc aux châtaignes
2 Std. 40 Min
Biscuits à la menthe et aux pépites de chocolat
Brak ocen
Terrine de porc, poulet et foie gras avec chutney de figues au porto
10h 30 min
Rétes hongrois (strudel aux raisins secs)
50 Min
Coulants au citron
1 Std.
Petits pots de crème au thé chaï
1 Std. 15 Min