Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de poudre d'amande
- 175 g de sucre en poudre
- 135 g de blancs d'œufs (4-5 œufs)
- 1 c. à café d'eau de fleur d'oranger
- ¼ c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1549.3 kJ / 369 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 56 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
50 Min
Salade d'orange au thé et à la rose
5 Std. 30 Min
Salade de betteraves, feta et noix
15 Min
Pêches à la vapeur
25 Min
Petits flans à la ricotta et aux fruits rouges
45 Min
Christmas cake traditionnel
720h
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 Min
Nougat glacé au poivre de Sichuan
12h 25min
Gratin d'abricots au pralin
30 Min
Cheesecake au fromage de brebis et aux figues
25h 50min
Gelées aux fruits et graines de chia
2 Std. 15 Min
Crémeux chocolat, liqueur de coco et crumble cacao
2 Std. 45 Min